Dansk Trav Derby 2020-

2020: Extreme
v/Chocolatier-Swiss Watch/From Above

Træner & Kusk: Steen Juul
Ejer: Stald Metropolitan
Opdrætter: Bjarke Thomsen

Nr. 2: E Type Cash (Birger Jørgensen)

Nr. 3: Enjoy The Game (Thomas Uhrberg)

Steen Juuls niende Derbysejr som kusk og niende som træner.

Extreme trådte ind på scenen som en af årgangens kommende heste med tredjepladsen i Kriteriet og udviklede sig yderligere henover vinteren mellem 3- og 4-årssæsonen.

Derbysejren var Extremes femte sejr på stribe – inden da havde han også vundet 4-årsprøven i Århus, Jydsk 4-årings Grand Prix, Derbyoptakten i Odense og Derbyprøven, men i Derbyet troede spillerne mest på den tidligere Kriterievinder, Tomas Malmqvist-trænede Empire med Ken Ecce, der stillede op som 18:10-favorit.

Fra start tog Extreme, E Type Cash og Empire en hård kamp om spidsen, men midt i første sving rullede Empire over i galop og så var det i stedet Steen Juul, der tog spids med Extreme for dog kort efter at slippe til Birger Jørgensen bag E Type Cash.

Empire kom dog stærkt tilbage og udfordrede E Type Cash, men ind i sidste sving var det i stedet Eric The Eel, der gik frem på andenpladsen. Samtidig fik Steen Juul mulighed for at komme ud til angreb med Extreme, der på en forrygende afslutning lige netop nåede forbi E Type Cash til sejr i tiden 1.14,2a/3000 meter.

Extreme har som 5-års taget springet op i eliten og har bl.a. vundet Mesterskab for Danmark på fornemme 1.10,8a/2000 meter.

E Type Cash var nummer to i samme løb, men ellers er det især heste som Flemming Jensen-duoen Emoji og Eros Zola, der begge har imponeret stort i deres 5-årssæson.

Empire er også fortsat aktuel, men starter ikke så ofte. Seneste start fandt således sted på Vincennes den 18. februar, hvor Empire sejrede i tiden 1.14,2/2850 meter.

Man kan roligt konstatere, at E-årgangen fortsat er en af de bedste årgange nogensinde!

Derbyet på Fast Track: KLIK HER