Dansk Trav Derby 2020-

2020: Extreme
v/Chocolatier-Swiss Watch/From Above

Træner & Kusk: Steen Juul
Ejer: Stald Metropolitan
Opdrætter: Bjarke Thomsen

Nr. 2: E Type Cash (Birger Jørgensen)

Nr. 3: Enjoy The Game (Thomas Uhrberg)

Steen Juuls niende Derbysejr som kusk og niende som træner.

Extreme trådte ind på scenen som en af årgangens kommende heste med tredjepladsen i Kriteriet og udviklede sig yderligere henover vinteren mellem 3- og 4-årssæsonen.

Derbysejren var Extremes femte sejr på stribe – inden da havde han også vundet 4-årsprøven i Århus, Jydsk 4-årings Grand Prix, Derbyoptakten i Odense og Derbyprøven, men i Derbyet troede spillerne mest på den tidligere Kriterievinder, Tomas Malmqvist-trænede Empire med Ken Ecce, der stillede op som 18:10-favorit.

Fra start tog Extreme, E Type Cash og Empire en hård kamp om spidsen, men midt i første sving rullede Empire over i galop og så var det i stedet Steen Juul, der tog spids med Extreme for dog kort efter at slippe til Birger Jørgensen bag E Type Cash.

Empire kom dog stærkt tilbage og udfordrede E Type Cash, men ind i sidste sving var det i stedet Eric The Eel, der gik frem på andenpladsen. Samtidig fik Steen Juul mulighed for at komme ud til angreb med Extreme, der på en forrygende afslutning lige netop nåede forbi E Type Cash til sejr i tiden 1.14,2a/3000 meter.

Extreme har som 5-års taget springet op i eliten og har bl.a. vundet Mesterskab for Danmark på fornemme 1.10,8a/2000 meter.

E Type Cash var nummer to i samme løb, men ellers er det især heste som Flemming Jensen-duoen Emoji og Eros Zola, der begge har imponeret stort i deres 5-årssæson.

Empire er også fortsat aktuel, men starter ikke så ofte. Seneste start fandt således sted på Vincennes den 18. februar, hvor Empire sejrede i tiden 1.14,2/2850 meter.

Man kan roligt konstatere, at E-årgangen fortsat er en af de bedste årgange nogensinde!

Derbyet på Fast Track: KLIK HER


2021: Festival Of Speed
v/Cantab Hall – Sugar/Pine Chip

Træner & Kusk: Steen Juul
Ejer: Kirsten Nielsen m.fl.
Opdrætter: Jürgen Hanke

Nr. 2: Frodo Cash (Thomas Uhrberg)

Nr. 3: Felix (René Jonassen)

Steen Juuls 10. Derbysejr som både træner og kusk! Han tangerede dermed N.J. Kosters rekord på 10 Derbysejre.

Festival Of Speed kom først som 4-års ind i billedet som Derbykandidat og imponerede stort ved talrige lejligheder, bl.a. vandt han Jydsk 4-årings Grand Prix foran Fetlock Joint og Freeze.

I Derbyet stillede Festival Of Speed op som 12:10-favorit og overtog føringen midt på første langside, hvorefter løbet var afgjort. Staldkammeraten Frodo Cash kunne som den eneste hænge på til slut, men sejren blev ganske let i tiden 1.13,9a/3000 meter – den næsthurtigste vindertid i Derbyets historie.

I derbyrevanchen i Aalborg, Aalborg Store Pris, blev det til startfejl og Festival Of Speed blev diskvalificeret, men i den efterfølgende start var han tilbage på toppen og sejrede i Grand Circle 4-års Championat for hingste/vallakker.

Som 5-års (2022) har Festival Of Speed fortsat udviklingen og bl.a. vundet Mesterskab for Danmark i tiden 1.11,9a/2000 meter efter en overbevisende indsats.


2022: Get A Wish
v/Wishing Stone – Amanda Vang

Træner & Kusk: Bo Westergaard
Ejer: Stall My Little Pony
Opdrætter: Dorthe Christensen ApS

Nr. 2: Garfield (Jeppe Juel)

Nr. 3: Gasolin (Steen Juul)

Bo Westergaards første Derbysejr i et Derby, hvor Garfield stillede op som storfavorit (14:10), men Get A Wish fik spids fra start uden problemer og holdt et jævnt 14-tempo hele vejen, så Garfield formåede aldrig at blive en trussel.

Ind på opløbet trak Get A Wish fra til overlegen sejr i tiden 1.14,2a/3000 meter, men Garfield faldt med æren i behold. Det samme gjaldt Jydsk 4-årings Grand Prix-vinderen Gasolin, der gik flot på tredjepladsen, men Get A Wish og Garfield var i særklasse.

Get A Wish blev Dorthe Christensens tredje Derbyvinder som opdrætter – hun har tidligere også opdrættet I’m A Photo og Chock Nock.

Get A Wish på købt på Aalborg-auktionen i 2019 af Bo Westergaard på vegne af en flok nordmand, der pga. hestens størrelse valgte at kalde stalden – der består af 10 personer – for Stall My Little Pony.

Historien om Get A Wish er “ren Morten Korch” – se hvorfor i en artikel inden Derbyet på Dansk Hestevæddeløbs website: https://www.danskhv.dk/nyheder/2022/august/-vi-laegger-os-ikke-ned-paa-forhaand!/

Med en førstepræmie i Derbyet på 909.000 kroner (takket være Præmiechancen) vandt Get A Wish den største præmie nogensinde i et dansk årgangsløb.