Rettelse vedr. Cim Payne

Jens-og-Cim-Payne1-292x300

I forlængelse af historien om 60’ernes bedste travhest i Danmark, Cim Payne, vil Steen Worm fra Stald Snaptun gerne tilføje nogle ting i forbindelse med salget af Cim Payne til Jens Jensen.

Steen Worm vil gerne imødegå Jens Jensens udtalelser, om at man ville slagte Cim Payne fordi den ikke duede.

– Det var slet ikke tilfældet og alene det faktum, at den kostede 5.000 kroner i 1962 siger jo alt om dette. Det var en virkelig pæn pris for en travhest dengang. Men der var også en anden og endnu vigtigere grund.  Cim Payne havde afsløret gode evner for træner Walther Kaiser-Hansen, men den havde et hårdt temperament, og ville bide og sparke. Den blev kastreret, men det hjalp ikke meget, fortæller Steen Worm.

Steen Worm mener at kunne huske, at der faktisk senere blev fundet en tredje testikel på Cim Payne, og det kan have været årsagen til, at den var så “dum”.

– Cim Payne trivedes bedst, når den kom fra landet. Derfor valgte vi at sælge Cim Payne til Jens, der i øvrigt ofte købte heste fra Walther. Så det var udelukkende for, at hesten ikke trivedes på Lunden, at Jens Jensen fik muligheden for at købe den, slutter Steen Worm.

KLIK HER for at læse Kenn Erik Bechs artikel om Cim Payne.