Derbyvindere i H-årgangen: Home Blåbjerg

 

Home Blåbjerg vandt både Derbyet og de fleste andre storløb i 4-årssæsonen.

Home Blåbjerg var som 2- og 3-års i træning hos Staffan Nilsson, der vandt mange sejre med hesten, men i Kriteriet blev den dog besejret af den kommende Derbytreer Hennesey.

I 4-årssæsonen kom der nye ejere til Home Blåbjerg, som var suveræn både i Derbyprøven, Derbyet og Aalborgs Store Pris for Thomas Uhrberg.

Home Blåbjerg var opdrættet af Villy Christensen, og var efter tophoppen Starlight Blåbjerg og S J’s Photo, der dermed fik sin anden afkomssejr i det danske Derby.

Starlight Blåbjergs afkom har vundet omkring 70 sejre, og op imod fire millioner kroner.

Svenske ejere til Home Blåbjerg
Villy Christensen trænede selv sit afkom hjemme, men i slutningen af 2001 blev den sat til salg. Via træner Birger Jørgensen blev der skabt kontakt til Jägersro-træner Staffan Nilsson, der købte hesten til nogle af sine hesteejere, selv om han udtalte efter en prøvetur med hesten på Billund Travbane: ”Den var lille og skævbenet på begge forben, men på banen var der et herligt drev i ham, så vi handlede med det samme!”

Villy Christensen medgav dog senere, at Home Blåbjerg var ”lidt fransk-stillet på et forben”.

Måske derfor blev den ikke solgt til danske ejere, der ellers i første omgang havde givet et bud på 250.000 kroner for hesten!

I 2-årssæsonen blev det bl.a. til sejr i Opdrætningsløbets Consolation, og i 3-årssæsonen forsatte de gode takter, bl.a. med en andenplads i Dansk Trav Kriterium efter Hennesey og Preben Kjærsgaard, hvor Home Blåbjerg blev slået til sidst efter at have været udsat for et hårdt pres stort set i hele løbet af en anden årgangstop, Hr Siem.

Ny træner og nye ejere i derbysæsonen
De svenske ejere fik visse økonomiske problemer i Home Blåbjergs 4-årssæson, og det endte med at hesten blev solgt og skiftede træningskvarter til Thomas Uhrberg på Jägersro.

Home Blåbjerg vandt sin Derbyprøve og førte Derbyet fra start til mål, til sidst hårdt angrebet af en fantastisk gående Hr Siem – efter galop – og Hennesey. Sejrstriumferne fortsatte for Home Blåbjerg i Aalborg Store Pris og dernæst på Lunden i endnu en ”Derbyrevanche”.

Home Blåbjerg forsatte til og med sin 10-års sæson med flotte præstationer.  Det blev bl.a. til sejr i Mesterskab for Danmark 2006 Good Guy DK (Christian Lindhardt) og Golden Radio (Pauli Andersen).

En anden stor triumf for Home Blåbjerg var som vinder af Gävle Store Pris for Johnny Takter.

Home Blåbjerg sluttede med 23 sejre, rekord 1,11,0 og 1.967.000 kroner i indkørte præmier.

Dansk Hoppe Derby blev en stor triumf for Stald Esterel, der var opdrætter og ejer af vinderen, Hera Esterel, mens kusk og træner Flemming Jensen her vandt sin første sejr i et Hoppederby. Nærmest i mål efter Hera Esterel var Hesperus (Birger Jørgensen) og Honey Guy (Knud Mønster).