To danske rekorder

Champions Peak. Foto: Martin Timm Holmstav

Der er foreløbig sat otte nye danske rekorder i år.

2018 har foreløbig været et rigtigt rekordår i dansk travsport. Fredag blev der således sat hele to nye danske rekorder på Lunden og dermed er vi oppe på otte nye rekorder i år – ja, faktisk er der sat NI danske rekorder, idet den første rekord (Champions Peak) er en forbedring af en rekord, der er sat tidligere i år.

Først sejrede Steen Juul-trænede Champions Peak (Scarlet Knight) i et såkaldt flerklasseløb i tiden 1.14,6/2540 meter – ensbetydende med ny dansk voltestartrekord for 4-åringer på lang distance og en forbedring af staldkammeraten Chock Nocks rekord, sat den 1. juni i år på Lunden.

Erling. Foto: Martin Timm Holmstav

Senere var Henrik Thomsen-trænede Erling (Great Challenger) overlegen i 2-årsløbet i tiden 1.14,6a/2000m efter føring hele vejen, og blev således den hurtigste danskfødte 2-åring i år.

Vindertiden var samtidig en klar forbedring af Dontpaytheferrymans rekord fra i fjor på tiden 15.5 – sat som overlegen vinder i Dansk Opdrætningsløb.

Bombastic Design er dog stadig den hurtigste danskfødte 2-åring gennem tiderne med tiden 1.14,5a/1640 meter – sat som vinder på Åby i oktober 2016.

KLIK HER for at se rekordlisten, der er udarbejdet af Henrik Jørgensen.