Birger Jørgensen-sejr i mindeløbet

Birger Jørgensen overraskende vinder af den første udgave af Sofus Sørensens Mindeløb med svenskejede og -trænede Vivaldi U R.

I flot solskinsvejr afviklede Lunden i dag “Sofus Sørensens Mindeløb 2017” med Vivaldi U R (Varenne) og Birger Jørgensen som sikker vinder i tiden 1.15,6/2000 meter.

Vivaldi U R trænes på Jägersro af den forholdsvis ukendte Peter Karlsson med blot fem heste på træningslisten, der 1. oktober blev udvidet med den nu 7-årige Vivaldi U R.

Hesten havde inden søndagens start ikke gjort mange glade i lang tid, men med Birger Jørgensen i sulkyen var Vivaldi U R klart forbedret og sejren lovet godt for fremtiden.

På vegne af Vivaldi U R’s opdrætter og ejer, Ronny Rydel, modtog Peter Karlsson en af de tre ærespræmier, som var udsat af Sofus Sørensens familie, barnebarnet Gerda Rindholm og oldebarnet Bonnie Juul Sperling. Ærespræmien til ejeren stammer fra Mesterskab for Danmark 1928, som Sofus Sørensen vandt med Harrison Dillon.

Travsportshistorie.dk sender en stor tak til Gerda Rindholm og Bonnie Juul Sperling for deres medvirken i tilblivelsen af Sofus Sørensen Mindeløb samt fotograf Kim Gudmand, som har leveret fotos til denne artikel.

Fra venstre: Oliver Juul Sperling (søn af Bonnie Juul Sperling), Gerda Rindholm, Bonnie Juul Sperling, Caroline Juul Sperling (datter af Bonnie Juul Sperling), Birger Jørgensen, Peter Karlsson med sine to børn og Elsebeth Stausholm fra Det Danske Travselskab. Fotos: Kim Gudmand